Aktuale

Afatet

Jobs

Mirë se vini në faqen tonë të Internetit.

Aktuale

27.02.2018 - ALG News 01/2018

Aktuale ALG News janë lëshuar vetëm! Jeni kureshtar? Lexoni dhe shikoni vet!

********************************************

17. - 22.02.2018 - Tranzit në Rumani

Dy mësuesit tanë të muzikës, së bashku me Bardhyl Metkamberin dhe Moritz Kuhlmann, me një punëtor tonin adoleshent dhe vullnetarët tanë të vitit të kaluar, kaluan disa ditë në projektin Elijah në Rumani, me të cilën jemi lidhur ngushtë, dhe i cili na mbështet në çdo aspekt. Vizita kishte të bënte me muzikën dhe me aspekte të tjera të bashkëjetesës. Ruth Zenkert dhe Georg Sporschill SJ na janë bërë miq të rëndësishëm për ne.

********************************************

11. - 18.02.2018 - Loyola në Romë

Një tjetër traditë është udhëtimi i fundvitit për Romë i nxënësve të latinishtes të klasave të dhjeta, i cili këtë vit po bëhet për herë të tretë. Në programin e vizitës ishin edhe vizita e monumenteve të mëdha dhe të njohura nga libri i latinishtes siç janë Koloseu, kodra Palatine, Kështjella e Engjëjve, por edhe Muzetë e Vatikanit dhe Bazilika e Shën Pjetrit, po ashtu edhe vizita katakombeve të Domitillas, pjesëmarrja në audiencën e përgjithshme të Papës si dhe vizita në zyrën qendrore të rendit të Jezuitëve. Të impresionuar por edhe të lodhur, pas një jave të gjithë u kthyen shëndosh e mirë. Për shumë nga ata ishte hera e parë në vizitë jashtë shtetit, ndërsa ne falënderojmë Shoqatën e Miqve dhe Mbështetësve për përkrahje të këtij projekti.

********************************************

17.02.2018 - 10 Vjetori i Pavarësisë - festuar paraprakisht me 16.02.

10 Vjetori i Pavarësisë - festuar paraprakisht me 16.02. Shkolla ka vendin në thelbin e një shoqërie, gjersa një prej detyrave të shkollës është edukimi dhe kultivimi i të rinjve për të gjetur një vend në këtë shoqëri dhe për të marrë përgjegjësinë që u takon. Ne e quajmë këtë "Edukim për demokraci", dhe për këtë arsye i kemi dhënë shumë hapësirë në përditshmërinë e shkollës, përvjetorit të dhjetë të pavarësisë të shtetit të ri dhe të brishtë të Kosovës. Dita e Pavarësisë - Shkolla Fillore Para datës 17 Shkurt secili nxënës ka pas mundësinë të jetë i përfshirë në aktivitete, të gjithë kanë punuar nga një punim me simbolin e flamurit. Ditën e premte, në Shtëpin e Kulturës e Qytetit është mbajtur Koncerti Festiv para nxënësve, prindërve të tyre dhe disa miqve të shkollës. Në program kishte pika muzikore nga kori i nxënësve të shkollës, vallëzime, interpretime vjershash të përcjellura me instumente muzikore nga vetë nxënësit, recitale me mesazhe për një të ardhme më të mirë. Në sallë ishte krijuar një atmosferë e këndshme, emocionuese, ku të gjithë dolën shumë të kënaqur me komente impresionuese nga emocionet që nxënësit krijuan në skenë. Dita e Pavarësisë - Gjimnaz Në gjimnaz, dita para ditës së pavarësisë, u karakteri-zua me një tubim shkollor dyorësh në sallën e shkollës, me ç'rast disa Grupe të Projektit të dy ditëve të kaluara prezantuan punën dhe pikëpamjet e tyre. Fjalimi i shkurtër i drejtorit të shkollës u ndoq me vëmendje serioze, siç u ndoq edhe himni shtetëror i Kosovës dhe i Shqipërisë. Pasi që drejtori i shkollës, si dhuratë e vogël për nder të jubileut të pavarësisë, u kishte lejuar largimin nga ora e fundit, nxënësit nuk kishin të ndalur më dhe të gjithë u ngutën të shkojnë në vikendin e zgjatur.

********************************************

14. dhe 15.02.2018 - Shkolla disi më ndryshe

Forcimi i identifikimit me atdheun - ky do të jetë qëllimi i ditëve të projektit, që u zhvilluan në gjimnaz me rastin e dhjetëvjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Republikës së Kosovës. Ditët e Projektit do të thotë mësim dhe ditë të rregullta mësimi, por paksa më ndryshe: Jo në klasa dhe sipas orarit mësimor, por në grupe të përziera në moshë dhe me përzgjedhje nga secili. Për këtë qëllim, propozime rreth Grupeve të Projektit kishin bërë të gjithë kolegët nga shkolla e konvikti si dhe shumë mbështetës nga këshilli i prindërve dhe nga mjedisi i shkollës, madje edhe nga vetë nxënësit. Përfundimisht, nga një listë prej 60 projekteve, secili nxënës dhe nxënëse ka mundur të zgjedh katër favoritë dhe një përjashtim. Jehona e këtij projekti ishte pozitive te të gjithë të përfshirët. Spektri i temave shtrihej duke filluar nga shqyrtimi shkollave-shtëpi të shkollimit paralel në gjuhën shqipe, vizitat dhe takimet e shumta jashtë shkollës e deri te vallet popullore. Në vjetarin e ardhshëm do ta shtypim një listë të plotë mbresëlënëse të Grupeve të Projektit.

********************************************

09.02.2018 - Karnevalet e Shkollës Fillore

Po ashtu edhe Karnevalet fëmijët e duan shumë. Në shkollën fillore është viti i dytë që po e festojmë dhe sigurisht ka filluar të krijohet një lloj tradite. Këtë vit tema ishte "Trolls" janë personazhe të filmave për fëmijë nga Disney. Të gjithë nxënësit në orën e artit të asistuar nga mësimdhënësit, punuan maskat duke përzgjedhur personazhin e preferuar të filmit. Festa u mbajt në sallën e sportit të dekoruar me ngjyra të gjalla dhe ngazëllyese, nxënësit ishin të gjithë të maskuar dhe e gjithë salla dhe shkolla jehonte nga zërat gazmor të fëmijëve, nga muzika e gjallë dhe lojërat e shumta që u mbajtën.

********************************************

01.02.2018 - Testi PISA - tentimi i dytë

Raundi i dytë i pjesëmarrjes së Kosovës në testin PISA do të duhej të ishte më i mirë se i pari. Për këtë qëllim, Ministri i Arsimit në Qeverinë e re, Shyqiri Bytyqi, ka zhvilluar një takim personal me drejtorët e shkollave pjesëmarrëse nga Prizreni. Gjatë kësaj, na u bë e qartë se si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar ka pritje të konsiderueshme që mbështeten në rezultatet tona.

********************************************

01.02.2018 - KFOR në Tranzit

Ende pa e marrë zyrtarisht përsipër komandën ushtarake me 05.02. dhe vizitën e tij të parë zyrtare gjimnazit Loyola me 14.02., komandanti i kontigjentit të 49. të misionit gjerman të KFOR-it, koloneli Christian Kiesl vizitoi objektet e Loyola-Tranzit dhe u pa të jetë shumë i impresionuar. Vizita e tij e parakohshme tregon për pranimin dhe vlerësimin që po i bëhet publikisht projektit tonë. Koloneli Kiesl, do të jetë komandanti i fundit me banimin në Prizren. Pasardhësi i tij, komandanti i kontingjentit të 50. dhe njëkohësisht të fundit, do të jetë i stacionuar në Prishtinë. Punët në demontim dhe kthim prapa janë duke shkuar me hapa masiv. Presim që në fillim të marsit të kemi një vendim politik për përdorimin e mëtejmë të kampusit të liruar.

********************************************

30.01.2018 - Loyola dhe politika komunale

Kryetari i ri i Prizrenit Mytaher Haskuka ka caktuar Skënder Susurin - një drejtor shkolle me përvojë, si drejtor të DKA-së, drejtori kjo e ngjashme me zyrën e arsimit të lartë. Z. Susuri kishte ftuar Drejtorin e Gjimnazit Loyola për një bisedë rreth testit të ardhshëm PISA, me ç'rast ne shfrytëzuam situatën për të folur po ashtu edhe lidhur me mundësinë e njohjes së mësimit plotësues që po e bëjmë në Tranzit.

********************************************

28. dhe 29.01.2018 - Puna pedagogjike

Fundi i janarit ka gjithnjë të njëjtën domethënie: Konferenca e gjysmëvitit që nga dreka e deri në mbrëmje, shumë shtjellime, vendime, dhe si pasojë, jo pak letra për prindër e biseda me ta. Por, kjo është punë e paevitueshme pedagogjike e secilës shkollë.

********************************************

mehr >>

Afatet

Loyola-Gymnasium - Afatet e pushimeve

********************************************

Shkolla Fillore - Afatet e pushimeve

********************************************

03.09.2018

Loyola-Gymnasium - Dita e Parë e Shkollës

********************************************

03.09.2018

Shkolla Fillore - Dita e Parë e Shkollës - Klasat II, III, IV dhe V

********************************************

03.09.2018

Shkolla Fillore - Dita e Parë e Shkollës - Klasat e I

********************************************

02.09.2018

Dita e arritjes për konviktorët

********************************************

25.08.2018 - 09:00 - 12:00

Provimi pranues për klasën e VI-të dhe e X-të

********************************************

08.07.2018 - 15.07.2018

Kampin Veror

********************************************

30.06.2018 - 02.09.2018

Pushimet verore

********************************************

Loyola-Gymnasium - Afatet e pushimeve

********************************************

mehr >>

Shkolla & Konviktet

Oferta jonë arsimore ka për cak të tërë Kosovën. Fëmijët ...

Paraqitjet & Tarifat

Gjithçka për provimin pranues, për paraqitjen dhe ...

ALG News

Abonimi dhe shkarkimi i të dhë nave të mëhershme ...

Projekti & Shoqata bartëse

Si bëhet projekti nga një ide dhe kush është bartës i ...

Kontakti

Kërkoni të na kontaktoni? Këtu i gjeni të gjitha të dhënat për kontakt ...

Shkarkimet

Në këtë faqe mund t´i gjeni t ë gjitha dokumentet e ...

Mediumet

ALG në media dhe shkarkimet ...

Fotografitë & Filmat

Galeri fotografishë dhe ...

Punësimet

Kërkoni një vend pune? Ndoshta pikërisht juve ju kërkojmë ...


Afatet e pushimeve
Gjimnaz

Afatet e pushimeve
Gjimnaz

Afatet e pushimeve
Shkolla Fillore

Afatet e pushimeve
Shkolla Fillore

ALG News

Këtu mund ta porositni gazetën tonë me informatat aktuale për projektin dhe përditëshmërinë shkollore.

Donacion online

Po, ndihmoj unë dhe do dhuroj!

Kontoja e donacioneve

Jesuitenmission
Königstr. 54
D - 90402 Nürnberg

Ligabank Nürnberg
Vordere Sterngasse 32
D - 90402 Nürnberg

Konto: 511 55 82
BLZ: 750 903 00
IBAN: DE 61 750 903 00 000 511 55 82
SWIFT: GENODEF1M05
Stichwort: Loyola-Gymnasium

Zuwendungsbescheini-
gungen werden erstellt.Aktuale & Afatet | Shkolla & Konvikti | Projekti & Shoqata bartëse | ALG News | Shkarkimet | Partnerët | Kontakti | Dëftues botimi


Copyright © 2006-2018 Asociation "Loyola-Gymnasium" Prizren. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.