Aktuale

Afatet

Jobs

Aktuale

Raporte dhe udhëzime

Në këtë faqe çdo herë mund të gjeni udhëzime dhe raporte të shkurtra për temat aktuale dhe ngjarjet në dhe rreth shkollës sonë dhe në konvikte. Ndonjëherë edhe raporte interesante nga Kosova për udhëtimet e nxënësve dhe pedagogëve jashtë vendit.

< Zurück  Nachricht 5 bis 8 von 1290 Weiter >14. dhe 15.02.2018 - Shkolla disi më ndryshe

Forcimi i identifikimit me atdheun - ky do të jetë qëllimi i ditëve të projektit, që u zhvilluan në gjimnaz me rastin e dhjetëvjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Republikës së Kosovës. Ditët e Projektit do të thotë mësim dhe ditë të rregullta mësimi, por paksa më ndryshe: Jo në klasa dhe sipas orarit mësimor, por në grupe të përziera në moshë dhe me përzgjedhje nga secili.

Për këtë qëllim, propozime rreth Grupeve të Projektit kishin bërë të gjithë kolegët nga shkolla e konvikti si dhe shumë mbështetës nga këshilli i prindërve dhe nga mjedisi i shkollës, madje edhe nga vetë nxënësit. Përfundimisht, nga një listë prej 60 projekteve, secili nxënës dhe nxënëse ka mundur të zgjedh katër favoritë dhe një përjashtim.

Jehona e këtij projekti ishte pozitive te të gjithë të përfshirët. Spektri i temave shtrihej duke filluar nga shqyrtimi shkollave-shtëpi të shkollimit paralel në gjuhën shqipe, vizitat dhe takimet e shumta jashtë shkollës e deri te vallet popullore.

Në vjetarin e ardhshëm do ta shtypim një listë të plotë mbresëlënëse të Grupeve të Projektit.09.02.2018 - Karnevalet e Shkollës Fillore

Po ashtu edhe Karnevalet fëmijët e duan shumë. Në shkollën fillore është viti i dytë që po e festojmë dhe sigurisht ka filluar të krijohet një lloj tradite.

Këtë vit tema ishte "Trolls" janë personazhe të filmave për fëmijë nga Disney. Të gjithë nxënësit në orën e artit të asistuar nga mësimdhënësit, punuan maskat duke përzgjedhur personazhin e preferuar të filmit.

Festa u mbajt në sallën e sportit të dekoruar me ngjyra të gjalla dhe ngazëllyese, nxënësit ishin të gjithë të maskuar dhe e gjithë salla dhe shkolla jehonte nga zërat gazmor të fëmijëve, nga muzika e gjallë dhe lojërat e shumta që u mbajtën.01.02.2018 - Testi PISA - tentimi i dytë

Raundi i dytë i pjesëmarrjes së Kosovës në testin PISA do të duhej të ishte më i mirë se i pari. Për këtë qëllim, Ministri i Arsimit në Qeverinë e re, Shyqiri Bytyqi, ka zhvilluar një takim personal me drejtorët e shkollave pjesëmarrëse nga Prizreni.

Gjatë kësaj, na u bë e qartë se si në nivel lokal ashtu edhe në nivel kombëtar ka pritje të konsiderueshme që mbështeten në rezultatet tona.01.02.2018 - KFOR në Tranzit

Ende pa e marrë zyrtarisht përsipër komandën ushtarake me 05.02. dhe vizitën e tij të parë zyrtare gjimnazit Loyola me 14.02., komandanti i kontigjentit të 49. të misionit gjerman të KFOR-it, koloneli Christian Kiesl vizitoi objektet e Loyola-Tranzit dhe u pa të jetë shumë i impresionuar.

Vizita e tij e parakohshme tregon për pranimin dhe vlerësimin që po i bëhet publikisht projektit tonë. Koloneli Kiesl, do të jetë komandanti i fundit me banimin në Prizren. Pasardhësi i tij, komandanti i kontingjentit të 50. dhe njëkohësisht të fundit, do të jetë i stacionuar në Prishtinë.

Punët në demontim dhe kthim prapa janë duke shkuar me hapa masiv. Presim që në fillim të marsit të kemi një vendim politik për përdorimin e mëtejmë të kampusit të liruar.

< Zurück  Nachricht 5 bis 8 von 1290 Weiter >

 

Afatet e pushimeve
Gjimnaz

Afatet e pushimeve
Gjimnaz

Afatet e pushimeve
Shkolla Fillore

Afatet e pushimeve
Shkolla Fillore

ALG News

Këtu mund ta porositni gazetën tonë me informatat aktuale për projektin dhe përditëshmërinë shkollore.

Donacion online

Po, ndihmoj unë dhe do dhuroj!

Kontoja e donacioneve

Jesuitenmission
Königstr. 54
D - 90402 Nürnberg

Ligabank Nürnberg
Vordere Sterngasse 32
D - 90402 Nürnberg

Konto: 511 55 82
BLZ: 750 903 00
IBAN: DE 61 750 903 00 000 511 55 82
SWIFT: GENODEF1M05
Stichwort: Loyola-Gymnasium

Zuwendungsbescheini-
gungen werden erstellt.Aktuale & Afatet | Shkolla & Konvikti | Projekti & Shoqata bartëse | ALG News | Shkarkimet | Partnerët | Kontakti | Dëftues botimi


Copyright © 2006-2018 Asociation "Loyola-Gymnasium" Prizren. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.