Aktuale

Afatet

Jobs

Aktuale

Raporte dhe udhëzime

Në këtë faqe çdo herë mund të gjeni udhëzime dhe raporte të shkurtra për temat aktuale dhe ngjarjet në dhe rreth shkollës sonë dhe në konvikte. Ndonjëherë edhe raporte interesante nga Kosova për udhëtimet e nxënësve dhe pedagogëve jashtë vendit.

Nachricht 1 bis 4 von 1256 Weiter >05.12.2017 - Unser neues Jahrbuch 2017/18

Të dashur prindër,
të dashur miq të Shkollës Fillore Loyola,
të Gjimnazit Loyola dhe Loyola-Tranzit,

na vjen mirë që po ua dorëzojmë Vjetarin tonë të ri. Aty raportojmë para së gjithash për ngjarjet dhe jetën e larmish-me në shkollë dhe konvikt në vitin që e lamë pas 2016/17.

Në rast se lidhjet tuaja me shkollën janë më të gjata, do të rilexoni gjëra të njohura dhe të dëshmuara. Po ashtu do të zbuloni edhe risi. Të eksituar po i shoh të gjitha përpjekjet tona, si në shkollë fillore, ashtu edhe në gjimnaz dhe në konvikt: Shkolla ka për qëllim të arsimojë sa më mirë që është e mundur fëmijët dhe të rinjtë. Por edhe institucioni i shkollës dhe të rriturit që veprojnë brenda duhet po ashtu edhe vetë të mësojnë dhe në këtë kontekst të mbesin edhe më tej nxënës. Vetëm në këtë mënyrë mund t'ia dalin në detyrën e tyre të vështirë, që tani t'i identifikojnë sfidat e së ardhmes të gjeneratës së re. Ne mësojmë dhe edukojmë sot për të nesërmen!

Shkrimet e shumta dhe fotografitë në këtë libër tregojnë për përpjekjet tona, çka na preokupon, ku ia dalim dhe çka na mundon. Ju dëshiroj lexim interesant.

Paraprakisht dua t'ju falënderoj përzemërsisht: Pa besimin tuaj për të dërguar fëmijët te ne, pa interesin dhe angazhimin tuaj, përkrahjen dhe zemërgjerësinë – si në Kosovë ashtu edhe në Gjermani, Austri dhe vende tjera, e gjithë kjo për të cilën kemi shkruar nuk do të ishte e mundur. Këtë nuk e harrojmë. Ju lus që këtë Vjetar ta kuptoni edhe si shenjë falënderuese të lidhjes së ngushtë shpirtërore.

Në emër të gjithë kolektivit të shkollës
me dëshirat më të mira për festën e Krishtlindjes
dhe Vitin e Ri.

Dr. Axel Bödefeld SJ
Drejtor


Ndiqni këtë LINK të lexoni më shumë >>03.12.2017 - ALG News 07/2017

Aktuale ALG News janë lëshuar vetëm!

Jeni kureshtar?
Lexoni dhe shikoni vet!


ALG News 07/2017 - Download >>30.11.2017 - Një vizitë të veçantë

Vizita e kryeministrit të ri të Kosovës, Z. Ramush Haradinaj, edhe pse ishte vetëm një orëshe, ishte plotë me përjetime dhe diskutime. I shoqëruar nga ambasadori i ri gjerman në Kosovë Z. Christian Heldt, ai u prit nga kori i shkollës dhe disa nga përfaqësuesit e komunitetit të shkollës.

Për të marrë një përshtypje të punës sonë të përditshme, kryeministri vizitoi tri klasa gjatë orës mësimore dhe grupin e mësimit përshpe-jtues të Loyola Tranzit, për të vazhduar pastaj me diskutimet në një rreth më të vogël lidhur me sfidat që sistemi i edukimit në Kosovë po i përjeton.

Kryeministri gjithashtu premtoi zg-jidhjen e problemit të borxheve të qeverisë ndaj Loyolës në një të ardhme shumë të afërt. Ne shpresojmë më të mirën.13. - 24.11.2017 - Universiteti në shkollë

Hiq më pak se 24 studentë të Fakultetit të Germanistikës të Universitetit të Prizrenit përfunduan brenda një periudhe dyjavore një praktikë në Gjimnazin Loyola - natyrisht në lëndën e gjermanishtes të kolegeve dhe kolegëve tanë, të cilëve u shprehim falënderim për sinqeritetin e treguar.

Ne i gëzohemi bashkëpunimit të ri të shkollës me Universitetin e Prizrenit dhe shpresojmë të kemi shumë përfitime sidomos për nxënëset dhe nxënësit tanë.

Nachricht 1 bis 4 von 1256 Weiter >

 

Afatet e pushimeve
Gjimnaz

Afatet e pushimeve
Shkolla Fillore

ALG News

Këtu mund ta porositni gazetën tonë me informatat aktuale për projektin dhe përditëshmërinë shkollore.

Donacion online

Po, ndihmoj unë dhe do dhuroj!

Kontoja e donacioneve

Jesuitenmission
Königstr. 54
D - 90402 Nürnberg

Ligabank Nürnberg
Vordere Sterngasse 32
D - 90402 Nürnberg

Konto: 511 55 82
BLZ: 750 903 00
IBAN: DE 61 750 903 00 000 511 55 82
SWIFT: GENODEF1M05
Stichwort: Loyola-Gymnasium

Zuwendungsbescheini-
gungen werden erstellt.Aktuale & Afatet | Shkolla & Konvikti | Projekti & Shoqata bartëse | ALG News | Shkarkimet | Partnerët | Kontakti | Dëftues botimi


Copyright © 2006-2018 Asociation "Loyola-Gymnasium" Prizren. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.